www.Zg360.com - Zagreb - virtualna šetnja

Virtualna šetnja

Zagreb - virtual tour Virtual Tour (virtualna šetnja - virtualni obilazak) idealan je način prezentiranja različitih turističkih sadržaja, kao što su: hoteli; restorani i ostali ugostiteljski objekti; apartmani; prateći sadržaji za odmor, rekreaciju i zabavu; turističke atrakcije poput muzeja, kazališta, atraktivnih lokacija (trgovi, vidikovci, stare gradske jezgre...).

 Riječ virtualno označava svojstvo nečega što bi u stvarnosti trebalo biti tamo ali nije realno. Dakle ne postoji u obliku u kojem prividno postoji, ali po svojem biču ili učinku djeluje kao nešto što i u stvarnosti postoji.

 Virtualni obilazak je simulacija postojeće lokacije, koja se obično sastoji od niza slika. Također se mogu koristiti i drugi multimedijalni elementi, kao što su zvučni efekti, glazba, govor, tekst i sl. Izraz "virtualni obilazak" se često koristi za opisivanje raznih video i fotografskih tehnika. Panorama označava neprekinuti pogled, jer panorama može biti ili niz fotografija ili pomicanja video snimke. Međutim, fraze "panoramski obilazak" (panoramic tour) i "virtualni obilazak" (virtual tour) uglavnom su povezane s fotografskim tehnikama . Takva virtualna putovanja su izrađena od nekoliko snimaka iz jedne točke gledišta. Fotoaparat i objektiv okreću se oko onog što nazivamo čvorište ili nodalna točka (nodal point)